Zaanse Schans

2013-10-24 19.57.06-2 (2)

Amsterdam yakınlarındaki bir köyden bahs etmek istiyorum sizlere; Zaanse Shans( zanse şans okunuyor). Amsterdam, kanalları, müzeleri ve sınır tanımayan gece hayatıyla Avrupanın popüler şehirlerinden birisi. Bu güzel kente yolunuz düşerse yarım gününüzü ayırın ve Zaanse Shans’i ziyaret edin. Amsterdam central station istasyonundan düzenli kalkan trenlerle 20 dakikada ulaşabilirsiniz. Gidiş dönüş 9 Euro tutuyor, inmeniz gereken istasyon Koog-Zaandijk. Trenden indikten sonra 5 dakikalik bir yürüyüşle, Zaan nehri kenarinda yüzyıllardir çalısan yel değirmenlerini göreceksiniz. Yeldeğirmenlerinin içine girip gezebilirsiniz. Zamanında 200 civarında yeldeğirmeni varmış, şimdilerde bir avuç kalmış malesef. Bu şirin köyde, alısveriş yapabileceğiniz küçük dükkanlar, peynirciler, kafeler var. Hatta geleneksel Hollanda takunyalarini deneyebileceginiz bir takunyacida mevcut. Zaanse Shans, Hollanda’yi gezmeye giden herkesin mutlaka görmesi gerken bir köy.

Uzun seneler yurtdışında seyahat sirketlerinde calistim. Ülkeme döndum ve tekrar rehberlige basladim, burası da benim blogum. Datça’da yaşıyorum, Dünyayi geziyorum. Belki bir gün beraber gezeriz, ne dersiniz?

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sliding Sidebar

Profesyonel Turist Rehberi, Gezgin

Profesyonel Turist Rehberi, Gezgin

Dünyayı Geziyorum.. Herkes Eyfeli yazar, Roma'yı paylaşır. Burası benim blogum. Butik tavsiyeler veriyorum, kimsenin gitmediği yerlere gidiyorum. Datça’da yaşıyor, Dünyayi geziyorum. Belki bir gün beraber gezeriz, ne dersiniz?