OHAL ve Yurtdışına çıkışlar.

Sevgili dostlar,

OHAL sebebiyle yurtdışı çıkışlarda uygulanmaya başlayan yeni prosedürler oluşmuştur ve gecikmelerden kaynaklanan tur iptallerinde iade veya Tur Şirketi sorumluluğu bulunmamaktadır.

Yeni Prosedürler:

-Normal pasaportlu vatandaşlara pasaport kontrolü sırasında yaptıkları iş sorulmakta olup bunu kanıtlayacak bir belge istenmektedir. Yanlarında mutlaka işyeri kimliği veya işyerinden alınmış bir yazı ve SGK dökümü olması gerekmektedir.

-Emekli yada Bağkur’a bağlı yolcuların yanına mutlaka SGK dökümünüzün olması gerekmektedir.

-Eğer kamu çalışanı iseniz yanınızda mutlaka çalıştığınız kuruma ait bir yazı ve yazıda da “yurtdışına çıkmasına mani bir durumu yoktur” ibaresinin kesinlikle yer alması gerekmektedir.

-Yeşil pasaportlu olup aktif olarak kamuda çalışan kişiler havalimanlarında önce vize ihlal bölümüne (AHL için G kontuarının arkasında bulunan) gitmeleri gerekmektedir. Burada GBT araştırması yapıldıktan sonra seyahat edecek kişilerden bilet, pasaport ve çalıştığı kurumdan alınmış “yurtdışına çıkmasına mani bir durumu yoktur” yazısının ıslak imzalı hali istenmektedir. İşyeri yazısında bu ibare yer almayanların uçuşuna izin verilmeyeceği ısrarla belirtiliyor. Tüm evraklar tam ise, uçmasına izin veriliyor.

-Yeşil pasaportlu emekliler ise; yine önce vize ihlal bölümüne gitmesi gerekmekte olup pasaport ve biletlerini ibraz etmeleri gerekmektedir. GBT araştırması sonucunda herhangi bir sorun yok ise uçmalarına izin verilmektedir.

-Asker emeklilerinin GBT’si için ise ayrı bir bölüm ile iletişime geçilmekte ve yapılan araştırma sonucunda herhangi bir sorun çıkmaz ise uçmalarına izin verilmektedir.

Tüm bu prosedürler vakit alan işlemler olduğundan, mutlaka havaalanına uçuştan en az 4 saat önce gitmeniz faydalı olacaktır.

Not: Yukarıda yazılan bir çok bilgi 2017 itibariyle değişmiş olup, daha detaylı bilgileri içişleri bakanlığımız web sayfalarında ve turkiye.gov.tr sayfasından ulaşabilirsiniz.

Uzun seneler yurtdışında seyahat sirketlerinde calistim. Ülkeme döndum ve tekrar rehberlige basladim, burası da benim blogum. Datça’da yaşıyorum, Dünyayi geziyorum. Belki bir gün beraber gezeriz, ne dersiniz?

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sliding Sidebar

Profesyonel Turist Rehberi, Gezgin

Profesyonel Turist Rehberi, Gezgin

Dünyayı Geziyorum.. Herkes Eyfeli yazar, Roma'yı paylaşır. Burası benim blogum. Butik tavsiyeler veriyorum, kimsenin gitmediği yerlere gidiyorum. Datça’da yaşıyor, Dünyayi geziyorum. Belki bir gün beraber gezeriz, ne dersiniz?